Обвиненията на канадския премиер  Джъстин Трюдо за индийска следа в

...
Обвиненията на канадския премиер  Джъстин Трюдо за индийска следа в
Коментари Харесай

Абсурдна ситуация постави дипломати на ръба на скандала.

Обвиненията на канадския премиер  Джъстин Трюдо за индийска диря в убийството на сикхски деятел бяха отхвърлени от Министерство на външните работи на Индия като " неуместни и стимулирани ", съобщи Асошиейтед прес.

Дипломатическото ведомство показва в изказване, че на неотдавнашната среща на върха на Г-20 Трюдо също е отправил такива обвинявания към индийския министър председател Нарендра Моди.
-->
" Подобни голословни изказвания целят да изместят фокуса от халистанските терористи и екстремисти, които са получили леговище в Канада и не престават да заплашват суверенитета и териториалната целокупност на Индия ", се споделя в текста.

Министерството акцентира, че Индия е обезпокоена от бездействието на канадското държавно управление,.

Изявлението беше оповестено, откакто в през вчерашния ден Канада изгони почитан индийски посланик поради следствие по изказвания, че индийското държавно управление може да е обвързвано с убийството сикхски деятел в Канада.

Междувременно Вашингтон изрази угриженост от изявлението на Трюдо.

" Дълбоко обезпокоени сме от твърденията… на премиера Трюдо. Оставаме в непрекъснат контакт с канадските ни сътрудници. От сериозно значение е канадското следствие на продължи и причинителите на бъдат изправени пред правораздаването ", съобщи Ейдриън Уотсън, представител на Съвета по национална сигурност към Белия дом, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР